Berlusconi dreigt TV station te verliezen

1 02 2008

De Italiaanse mediatycoon en voormalig premier Silvio Berlusconi dreigt één van zijn drie televisiezenders te verliezen als gevolg van een arrest dat het Europese Hof van Justitie donderdag heeft geveld.

Het Hof oordeelde dat het Italiaanse systeem voor de toewijzing van radiofrequenties aan de televisiezenders de EU-regels met voeten treedt en historische spelers als Berlusconi’s mediaconglomeraat Mediaset bevoordeelt. Het aandeel van Mediaset op de beurs van Milaan daalde meteen na het arrest met 2,3 procentpunt. Het arrest dreigt met name gevolgen te hebben voor Retequattro, een televisiezender van Berlusconi die zich gespecialiseerd heeft in populaire soaps.

De klacht werd ingediend door Centro Europa 7, een rivaliserend netwerk dat aast op de frequentie van Retequattro. Als gevolg van dit arrest zou Retequattro zijn frequentie misschien moeten afstaan en omgevormd worden tot een satellietzender. Dat werd door Mediaset echter meteen ontkend in een mededeling. Volgens het conglomeraat loopt de zender geen enkel risico.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: