Canvas+ nu ook in Vlaanderen en Brussel

1 02 2008

Canvas+, het extra cultuuraanbod via digitale tv, is voortaan in heel Vlaanderen en in Brussel met een digitale decoder te bekijken. Tot nu toe was dat alleen zo voor kijkers van Telenet en Belgacom TV. Voortaan kunnen ook kijkers van Indi en de Brusselse kabelkijkers van het extra cultuuraanbod genieten. Dat maakt het kabinet van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois bekend.

Dat is het resultaat van intens overleg van de VRT met de verschillende distributeurs. Minister Bourgeois is tevreden. “Met het extra cultuuraanbod willen we de cultuurbeleving van de Vlamingen aanwakkeren. Het zou niet aanvaardbaar zijn, mocht het digitale extra cultuuraanbod van de openbare omroep niet overal bekeken kunnen worden,” aldus de mediaminister.

Start maandag
Alle technische belemmeringen voor de volledige ontsluiting van het extra cultuuraanbod zijn deze week alsnog weggewerkt. “Ik wil de verschillende Vlaamse en Brusselse distributeurs en de VRT speciaal bedanken voor hun inspanningen,” besluit Bourgeois.

Canvas+ start op maandag 4 februari met de uitzending van de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijzen. Indi is het digitale tv-platform van vier kabelbedrijven: Infrax (Limburg), Integan (Antwerpen), WVEM (West-Vlaanderen) en PBE (Brabant). Het bedient een derde van de Vlaamse kabelmarkt, ongeveer 800.000 gezinnen.

Belga

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: